Най-новото попълнение на Черноморец Бургас Савио Нсереко ще бъде в групата за гостуването на „Академик” в събота, обяви старши треньорът Антон Велков. Той призна, че германецът от угандийски произход все още не е навлязъл в най-добрата си форма, но това може да стане по-бързо, ако играе в официални мачове. Нападателят, който е преотстъпен от италианския Фиорентина до края на сезона, проведе зимната подготовка с „акулите”, но само участието му в контролите не е достатъчно, за да влезе в оптимален ритъм.

„До голяма степен съм наясно със стартовия състав, но не мога да не се съобразя с условията, при които ще играем”, заяви днес старши треньорът на Черноморец Антон Велков на пресконференцията си преди гостуването на Академик в първия пролетен кръг на „А” група. Мачът е на 26 февруари /събота/ от 15.00 часа на стадион „Славия”.

„Акулите” ще отпътуват от Бургас в петък в 8.00 часа с клубния автобус „Мерцедес”. Отборът ще се настани в комплекса „Царско село” и следобед ще направи тренировка в часа на мача.

„Физически сме в готовност да започнем първенството. Футболистите са готови да поемат удара на първия мач, който няма да е малък. Както става почти всяка година, тренираме при едни условия, а като дойдат мачовете, обстановката е друга. Но ние трябва да намерим пътя, по който да сме най-ефективни”, коментира Велков, като имаше предвид обилните снеговалежи през последните дни.

„Мачът с Академик е по-труден за нас, отколкото за тях. Те имат малко предимство, защото и да загубят, никой няма да им каже нищо, докато за нас не е така. В този смисъл психологически мачът е на страната на съперника”, посочи Велков.

„Ясно е, че Академик има да разрешава проблеми, а такава ситуация мотивира всеки отбор да събере всичките си сили. Освен това противникът страшно много ни затрудни със събирането на информация за него, макар че имаше лагер заедно с нас в Анталия. При тях имаше постоянно текучество на футболисти, така че срещу нас ще излязат със състав, в който ще има познати имена от есента, но ще има и непознати. След като не разполагаме с достатъчно данни за противника, ще се концентрираме повече върху нашата игра”, коментира още Велков, като дебело подчерта, че Черноморец Бургас няма да подцени мача в събота в никакъв случай и че всичко друго освен победа ще бъде лош старт на полусезона.