Съпругът на председателя на ДАМС Весела Лечева Манол Велев бе прострелян, научи Дарик. Покушението срещу бизнесмена е извършено на столичната улица "Мизия" малко преди 11 часа, където се намира офисът му.

От СДВР потвърдиха информацията. Пострадалият бе откаран в „Пирогов”.

Приключила е операцията на Манол Велев. Изваден е куршумът от главата му, състоянието му обаче остава тежко. Бизнесменът е в кома.

Велев е настанен в реанимацията. Съпругът на Весела Лечева бе прострелян с един куршум в главата, който бе останал в черепната кутия и бе опериран от проф. Габровски.

В момента той е в кома, която ще бъде поддържана известно време. До три дни ще стане ясно дали ще успее да се стабилизира.

Говорителят на Столична дирекция Полиция Маргарита Спасовазаяви, че съпругът на Весела Лечева има офис на втория етаж в сградата на улица „Мизия” 3, където бе прострелян. Той е бил причакан между входа и втория етаж, където го е застигнал куршумът.

След това неизвестният стрелец бяга от мястото напрестъплението с лек автомобил, по непотвърдена информация на СДВР. От там съобщиха още, че стрелецът продължава да се издирва.

Маргарита Спасова уточни, че ще се изгледат и записите от охранителните камери, които се намират в близост до произшествието.

Манол Велев е благодетел на участника в Б група Академик София, който до скоро носеше името Вихър Горубляне. Той и съпругата му са собственици на агенция "Дакс Медия", която организира последната церемония за "Футболист на годината" .

В края на миналата година съпругът на Весела Лечева бе поканен от Александър Томов да влезе в управата на ЦСКА, но бизнесменът отказа.

В медийното пространство се тиражира, че Велев има много сериозни интереси и в строителството на спортни обекти, както и че има инвестиции в туризма, търговията, хазарта, транспорта, недвижимите имоти и други.

По непотвърдена информация изстрелите са били три.

Състоянието на Манол Велев е изключително тежко, съобщиха от Пирогов. Съпругата на простреляния – Весела Лечева, също е в болничното заведение.

Той е близък приятелна бившия председател на БОК – Иван Славков, който също беше на мястото на инцидента и каза, че е потресен от стрелбата срещу приятеля си. Той сподели, че двамата са готвели да инвестиции за музея на спорта в България. Иван Славков предположи, че стрелбата е свързана с финансови интереси.