Наставникът на Литекс Петко Петков призна, че се е почувствала умора в неговите играчи през второто полувреме на двубоя с Академик София. Ловчанлии победиха с 2:0.

„Мисля че през първото полувреме владеехме изцяло инициативата. Гостите се бяха затворили и не ни оставиха пространства да играем много футбол. Все пак успяхме да поведем в резултата. След второто попадение свалихме темпото, на моменти дори дадохме инициативата на Академик, но умората си каза думата. Излизаме от тежка серия в момента. Имаше неща, които се получиха добре днес. Но има какво да се желае както в нападение, така и в защита”, коментира след двубоя Петко Петков.

„Отразява се липсата на Ивелин Попов, Дока, Сандриньо, имахме доста проблеми в последните седмици. Тези постоянни промени не може да не окажат влияние. До два три дни ще се изясни ситуацията около Ивелин Попов. По-голяма е вероятността да не може да разчитаме на него занапред”, добави наставникът на Литекс.

„Не мога да оценявам шансовете за жалбата срещу Дебрецен. Комисията трябва да реши въпроса. Не знаем какво да очакваме като решение. Доказано е, че футболистът е нередовен. Рано е още да се коментира дали ще сме готови да играем в Лига Европа”, продължи той.

„Дано да нямаме здравословни проблеми след този мача. Сега в паузата момчетата ще починат, вече ще можем да разчитаме на постоянен състав и да градим по-добра игра. Още е рано да се говори къде ще завърши Литекс. Има доста отбори, които ще се конкурират за челните места в класирането”, завърши Петков.