Литекс с лекота победи с 2:0 Академик София в доста спокоен мач на Градския стадион в Ловеч в прохладната неделна вечер.

Оранжевите започнаха мача по-активно, докато студентите бяха концентрирали действията си основно в защита.

В първите десетина минути гостите успяха да сътворят две опасни контраатаки, но без резултат. След това играчите на Литекс постепенно затягаха натиска си.

В 18-ата минута Светослав Тодоров не успя да вкара отблизо, но в 35-ата минута компенсира за този пропуск, като изведе перфектно Том в наказателното поле на Академик, бразилецът направи няколко крачки и с хубав шут с десния крак откри резултата.

Резултатът се запази 1:0 до почивката, а всичко в двубоя свърши само две минути след началото на второто полувреме, когато Том проби отдясно и центрира във вратарското поле, където Вилфред Нифлор отблизо прати топката за втори път във вратата на студентите.

До края на срещата имаше няколко положения пред двете врати, като Академик бе много близо до почетно попадение в 84-ата минута, но капитанът Юлиан Петков от един метър с глава нацели напречната греда, вместо да прати топката в мрежата след разбъркване след ъглов удар

Неофициалният треньор на гостите Семир Селимински пък изгонен от пейката от съдията Ивайло Стоянов от Петрич в 72-ата минута, след като буйно изрази претенции за дузпа при падане на Петър Кюмюрджиев в наказателното поле на Литекс, но такава не бе отсъдена, а бе вдигнат жълт картон за симулация.

С този успех Литекс се изкачи на трето място в А група с 11 точки от пет мача, на две зад лидера Черноморец Бургас, докато Академик София има само една спечелена точка до момента и е предпоследен.