Сложна и заплетена е ситуацията с евентуалното пристигане в Борисовата градина на румънския нападател Даниел Панку.

Преди дни играча прекрати своя договор с руския Терек, заедно със сънародника си Флорентин Петре. На този етап единствено чакащия договор с ЦСКА Петре намекна преди два дни пред румънски медии, че има шанс с него в България да дойде и Панку.

Днес обаче „Газета Спортурилор” предрича бъдеще на 32-годишния футболист в северната ни съседка. Засега вариантите пред Панку са сведени до два – бившия му клуб Рапид Букурещ и родния му отбор Политехника Яш.

Шансовете да заиграе за рекорден пети път в столичния тим са големи, особено ако настоящия треньор Николае Манеа запази поста си. Следи изиграването на последния есенен кръг от първенството там, боса на Рапид Джордже Копос трябва да вземе решението за поста на наставника. Самият Манея вече е заявил, че остане ли твърдо взема Даниел Панку, което ще отреже пътя му за България и ЦСКА.

Панку е бил предложен и на Динамо Букурещ, но оттам категорично са се отказали от услугите му.

Между четирите си досегашни престоя в Рапид Букурещ, нападателя е играл още за Чезена, Бешикташ, Бурсаспор и за последно като съотборник на Вальо Илиев и Благо Георгиев в Терек.