Собственикът на Локомотив Пловдив Емил Наков ще подпише днес с турските бизнесмени предварителен договор за продажбата на клуба.

Преди около час Зеки Байрам, Левент Назифоглу и съпругата на Байрам Галя Топалова се срещнаха с кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков по въпроса за концесията на стадиона.

След срещата генералният секретар на “черно-белите” Атанас Узунов разясни ситуацията.

“Днес ще бъде сключен предварителен договор между Локомотив Пловдив и турските бизнесмени, а до 10 дни ще има и окончателно споразумение. В момента юристите на Левент Назифоглу проучват нещата свързани със собствеността на Таня Тасева”, коментира Узунов.

Той каза още, че това споразумение означава, че се спират преговорите с други кандидат-купувачи. Тази вечер се очаква турците да присъстват на тренировката на отбора, която трябва да започне в 18 часа.

“Хората разбраха за настроението на феновете, но това не ги притеснява. Те споделиха, че ще се опитат да спечелят доверието им с действията си”, допълни още бившия международен съдия.

Левент Назифоглу заяви, че е доволен от срещата с кмета на Пловдив и на практика има разбирателство за сделка с Наков. Бившият вратар на Галатасарай обаче не пожела да коментира подробности, като заяви, че ще направи това след десетина дни, когато има официално прехвърляне на акциите.

Той и Галя Топалова обаче разкриха, че над тях има други турски бизнесмени, които са бивши собственици на Галатасарай. Назифоглу не пожела да коментира дали Емил Наков ще остане в клуба, като заяви, че за момента той е собственик на акциите, а след като се стигне до сделка ще се мисли.

“Самият Наков не желае да продължи да работи”, каза Назифоглу.