Селекционерът на младежкия национален отбор на България до 21 години Антони Здравков се надява предстоящите мачове на „лъвовете” със Словения и Люксембург да бъдат изиграни достойно. Наставникът на националите довери, че това е важно, тъй като това са последни мачове за някои от състезателите и коментира шансовете на тима за продължаване напред към Европейското първенство през 2019 година.

“Шансовете ни ги има. Това, че сме се отдалечили от баража е факт, но аз лично разговарях с момчетата и всички сме на мнение, че от двата двубоя трябва да се излезе с достойнство. Нужно е да опитаме да спечелим двата мача и ще направим всичко възможно да го сторим. За част от тях, това ще са им бъдат последните мачове с този национален отбор", коментира Антони Здравков.

"Последните спомени са най-трайни и е важно да играем добре. Съжалявам най-много за двата мача с Казахстан, където завършихме на два пъти наравно. Това са четири точки още, които трябваше да имаме. Има четирима състезатели при мъжете и това е напълно достатъчно, а в следващите месеци ще попаднат и други", продължи специалистът.

„Определено смятам, че основната задача, която бе поставена пред мен и Петър Михтарски е да вкараме самочувствие на играчите, когато играят за националния отбор. Отговорността е много по-голяма, за разлика от клубните мачове. Смятам, че вече го имат и могат да се представят по добър начин”, завърши селекционерът Антони Здравков.