Младежкият национален отбор на България пропусна златен шанс да измъкне нещо в домакинството си на Франция от европейските квалификации. Момчетата на Антони Здравков паднаха с 0:1 на "Трейс Арена" в Стара Загора, но определено могат да съжаляват за тази развръзка. 

Младите "лъвове" пропуснаха поне четири златни шанса за гол, два от тях бяха при нулево равенство. "Петлите" играха далеч от максимума на възможностите си с оглед на факта, че вече се бяха класирали за Европейското, но и без да си дават зор победиха с гола на звездата Муса Дембеле в началото на втората част. 

Иначе преди почивката двата тима предложиха доста скучен футбол с малко положения. Българите играха дръзко в началото и дори имаха 1000-процентов шанс да открият. Той се откри пред Янис Карабельов в първия четвърт час на мача, но ударът му с глава от вратарското поле, където беше оставен непокрит, мина в аут. 

До почивката българите бяха наперени, но така и не стигнаха до по-чиста ситуация от тази. Французите пък играеха лежерно в предни редици и не затрудниха толкова сериозно вратаря Даниел Наумов. Но след почивката нещата се промениха бързо. 

В 51-та минута българите изпуснаха може би най-чистата си възможност. Антонио Вутов излезе сам срещу вратаря, стреля и го преодоля, но топката беше закачена от французин и излезе в корнер пред празната врата. Страхотният шанс беше пропилян. 

След тази атака играчите на Франция вдигнаха рязко и неимоверно високо оборотите. И само за няколко минути показаха колко е огромна разликата в класите, когато "петлите" играят на пълна скорост. Само в рамките на две минути Кристофър Нкунку и Абду Диало пропуснаха невероятни шансове и по-точно вратарят Даниел Наумов се намеси великолепно и ги спаси. 

Но "лъвовете" капитулираха в 57-та минута. Тогава Диало центрира от десния фланг, Мартин Костадинов и Петко Христов проспаха ситуацията и позволиха на Муса Дембеле да се измъкне зад гърба им и макар от почти нулев ъгъл, ударът му с глава преодоля излезлия да го пресрещне вратар - 1:0. 

С този гол французите явно решиха, че са си свършили работата и отново заиграха лежерно. А българите дадоха повече от 100% от себе си, но срещу толкова класен съперник явно дори това не е достатъчно. И все пак нашите момчета имаха своите шансове. 

В 77-та минута Георги Йомов просто беше длъжен да вкара при едно центриране на Серкан Юсеин, което го намери сам на далечната греда, но футболистът на Славия... дори не успя да нацели топката. А само шест минути след това и Калоян Кръстев беше намерен на точката на дузпата, където беше оставен абсолютно непокрит, но ударът му беше слаб и в тялото на вратаря. 

Французите лежерно и аристократично профукаха още няколко шанса за гол, а Даниел Наумов се намеси великолепно. Така мачът приключи при минимална победа на Франция и отборът продължава да е на върха с 24 точки и пълен актив от 8 мача. 

България остава в подножието на второто място със своите осем точки, но все още второто място е в обсега на момчетата на Антони Здравков, като там е Словения само с три точки повече, но и с мач повече от нашите момчета. Предстои и директен мач в Словения. 

България: Даниел Наумов, Мартин Костадинов, Петко Христов, Стефан Велков, Венци Керчев, Серкан Юсеин, Янис Карабельов, Антонио Вутов, Александър Георгиев, Георги Йомов, Наско Милев;

Резерви: Николай Кръстев, Стойчо Атанасов, Антонио Георгиев, Андреа Христов, Лъчезар Котев, Калоян Кръстев, Емил Стоев;

Франция: Паул Бернардони, Валентен Росие, Дайо Упамекано, Абду Диало, Оливие Боскали, Танги Ндомбеле, Лука Тусар, Кристофър Нкунку, Джонатан Бамба, Муса Дембеле, Ромен де Кастийо;

Резерви: Готие Ларсоньор, Келвин Амиан Аду, Хусем Ауар, Жереми Желен, Муса Ниакате, Оливие Нчам, Мартен Терие.