Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков посочи грешките, които според него са повлияли най-много за тежкото поражение от Дания с 0:3 в Стара Загора. След него нашите момчета на практика губят шансове за Евро 2017 и само чудо може да им помогне.  

"Наистина труден мач, не отговорихме на датчаните нито физически, нито тактически. Не успяхме да запазим мисълта свежа и не се мислеше докрай. След дузпата и гола се получи едно голямо гипсиране в момчетата. До 35-та минута не се получи нищо, допуснахме и втори гол." 

"Опитаха се момчетата да вкарат до почивката, ако бяхме вкарали имахме и шанс да се върнем в мача. Почнахме и през втората част така. При третия гол пак имаше наша грешка, която не искам да коментирам. Дания е много силен отбор, подготвен много добре. Ние последните 10 минути се видя, че не издържаме", сподели Здравков и коментира силните страни на противника. 

"Не издържахме на пресата на датчаните, правеха го по най-добрия начин. Ние по-бавно мислехме и това допринесе за техния добър мач и лош за нас. Не бих казал, че бяхме стъписани само в защита, по целия терен имаше много грешки. Не знам защо бяха притеснени. Когато използвахме слабите страни на противника, създавахме ситуации. Но правехме много грешки", сподели Здравков и говори за последния мач в квалификациите с Румъния другата седмица. 

"Днес имахме възможности да се разпишем, но мач с мач не си прилича. Може би като дойдат решаващите мачове не ни стигат самочувствието и увереността. При всички положения ще повлияе тази загуба, но целта във вторник си остава да излезем на терена, да покажем коренно различно лице и да победим Румъния, за да сме поне втори", завърши Здравков.