Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков събра възпитаниците си за последните мачове от европейските квалификации.

България ще изиграе последните си два мача от група 5 у дома, срещу Дания и Румъния.

Дания вече се класира на Евро 2017, като битката е между Румъния и България за второто място и евентуален бараж.

Румъния е с мач повече и 16 точки, а България има 14 точки и да изиграе две срещи.

"Надявам се да постигнем добри резултати и точките, които съберем, да ни дадат право да играем бараж," коментира Тони Здравков. "Доволен съм от това, че започнаха да играят по-редовно, дори и в Б група, дано така самочувствието им е по-високо. Ще срещнем два отбора с прекалено високо футболно самочувствие."

"През годините отбор от западна държава не съм видял да подценява. Просто такъв им е манталитетът," допълни той за първия мач с фаворита Дания. "И двата мача ще са трудни. С Дания, защото са силен отбор и трябва да вложим максимума. А  срещу Румъния, ние сме равностойни, но те не играят друг мач и ще са по-свежи."

"Притеснения винаги има. То ако няма, значи не сме настроени бойко. Въпросът е да не се възпроизвежда това притеснение на терена. Много от играчите не успяха да се възстановят, но Чунчуков и Антонио Вутов са готови, надявам се максимално да е възстановен и Кирил Десподов. Дано въпреки проблемите с другите да успеем да си свършим работата," каза още Здравков.

Тони Здравков призна, че искрено се надява в Стара Загора хората да помогнат с присъствието си на отбора, и на двата мача.

"Аз съм оптимист от деня, в който поех отбора, и след като се изтегли жребият. Никой не ми е поставял задача, задачата бе тези футболисти да бъдат готови за мъжкия национален отбор. Ние вътре в отбора решихме, че искаме да се борим и да се класираме," завърши Здравков.