Националният тим на България гостува на Португалия в първа проверка за възпитаниците на селекционера Ивайло Петев през 2016 година. Двубоят е част от подготовката на иберийците за предстоящите европейски финали във Франция през лятото.

Мачът е тази вечер от 22,45 часа на стадион „Магаляеш Песоа“ в Лейрия и може да го проследите минута по минута в Gong.bg, както и в ефира на Дарик радио.

Тимът ни замина за Португалия вчера, а групата е водена от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, Ивайло Йорданов и Красимир Балъков.

Първия си мач с националната фланелка ще запише натурализираният бразилец от Лудогорец Марселиньо.

В състава на селекционера Фернандо Сантош се очаква да попаднат най-големите звезди на португалския тим, начело с Кристиано Роналдо.

"Очакванията ми са мачът да се получи добър и за двата отбора. Срещаме един изключително класен отбор, със силни индивидуалности. За мен е важно нашият отбор как ще се представи. Няма да излезем като обречени, ще се опитваме да създаваме трудности, и се надявам срещата да е ползотворна и за двата отбора. До голяма степен съм наясно със стартовия състав, но имам още време. Къде ще играе Марселиньо, ще видите утре. Искам от всеки, който играе, да даде максимума от себе си. Заряд за срещата има, няма как да е иначе. Надявам се да сме уверени, спокойни, това до голяма степен ще допринесе за нашето представяне", коментира Ивайло Петев на официалната си пресконференция.

Капитанът на тима Съни Дяков също сподели мнението си преди двубоя: „Напрежение има дотолкова, доколкото всеки знае, че трябва да се представи добре. Притеснение няма. За всеки е чест да играе срещу такъв силен съперник, и мотивация за още по-добра игра. Аз вече съм се изправял срещу Кристиано Роналдо. Той е футболист от световна класа, много силен. Но много натъртваме на Кристиано, а Португалия има доста силни футболисти на високо ниво."

Вероятни състави:

Португалия: Руи Патрисио, Виериня, Пепе, Бруно Алвеш, Гереро, Дани, Данило, Адриен, Нани, Бернардо, Роналдо

Селекционер: Фернандо Сантош

България: Стоянов, Бодуров, Живко Миланов, Ал. Александров. Терзиев, Дяков, Тонев, М. Александров, Чочев, Попов, Рангелов

Селекционер Ивайло Петев

Стадион: „Магаляеш Песоа“, Лейрия

Рефер: Серж Гумени (Белгия)