Капитанът на националния отбор Светослав Дяков сподели, че вече се е срещал с Кристиано Роналдо, макар и на клубно ниво, и няма място за притеснения.

В петък вечер, България гостува на Португалия в контролна среща.

"Напрежение има дотолкова, доколкото всеки знае, че трябва да се представи добре. Притеснение няма. За всеки е чест да играе срещу такъв силен съперник, и мотивация за още по-добра игра," заяви Съни Дяков.

"Аз вече съм се изправял срещу Кристиано Роналдо. Той е футболист от световна класа, много силен. Но много натъртваме на Кристиано, а Португалия има доста силни футболисти на високо ниво," припомни Дяков за срещите между Лудогорец и Реал Мадрид в Шампионската лига.

"Много са различни нещата, защото играхме с клубен отбор. В националния отбор има много малко време за работа, и е по-трудно. Надявам се да сме по-добри и по-опитни. Но се надявам като колектив да се представим по-добре, и да покажем едно по-добро лице на България," допълни Дяков.

Двубоят между Португалия и България е с начален час от 22.45 часа. Срещата ще може да проследите в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио.


Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Португалия


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS