Старши треньорът на младежкия национален отбор Александър Станков заяви пред Гонг, че се чувства пълноценен когато има работа, едновременно с това специалистът разкри, че му липсват ангажиментите към клубния футбол. Договорът на наставника изтича на Нова година, а от БФС все още не са му предложили нов.

„Много ми липсва работата с клубен отбор. На моменти опитвам да си уплътнявам ежедневието, като обикалям много. Но когато сме на по-дълъг лагер се чувствам доста пълноценен. В крайна сметка ми липсва работата с клубен тим. Но бъдещето ще покаже как ще се развият нещата”, заяви Станков.

Ден преди мача на младежите ни с Ейре треньорът заяви, че тимът ще се бори до последно за класиране на Евро 2009. „Аз го казах и в България, че след като загубихме мача с Черна гора шансовете ни намаляха, но ще се борим до последно. Реалните ни възможности са действително 3-о място, но не бива да ни отписват, защото има още мачове. Щом има и мъничка възможност – ще се борим, за да се класираме.”

„Колкото и нескромно да звучи, аз съм доволен от работата си и от престоя в младежкия отбор. Все пак постигнехме и доста успехи по време на моя престой, заедно с моя екип. Доста време се коментира, че отборът не е имал победа над отбори като Португалия.”

„Много голямо удовлетворение ми носи работата с играчи, например като Ивелин Попов, който беше отречен от всички и след това направи доста силен период. А и има и още доста момчета като него”, завърши Александър Станков.