Нападателят на Литекс Ивелин Попов ще се завърне сред титулярните 11 на Александър Станков за младежката европейска квалификация с Ейре във вторник. Нашите гостуват на ирландците на стадион „Лилисулън” в градчето Атлон от 21 часа българско време.

Попето пропусна поражението от Англия с 0:2 преди три дни на стадиона в Милтън Кейнс заради натрупани жълти картони. Тогава той бе заменен от дебютанта Дани Кики. По всеобщо мнение в българския щаб крилото на Локомотив Пловдив се е представило на добро ниво.

В мача с Ейре пък Попов ще бъде наблюдаван от скаут на английския елитен Манчестър Сити. Както Гонг съобщи първи, мениджър близък до делата на „гражданите” е бил запитан за възможността играчът на „оранжевите” да премине в клуба на Мартин Петров и Валери Божинов.

Появата на юношата на Септември в титулярния състав вероятно ще остави извън игра Дани Кики. Съществува вариант обаче и двамата да бъдат заедно на терена, ако Александър Станков измени на налаганата напоследък от него схема с трима нападатели, на такава с двама в атака.

Селекционерът все още не е избрал заместник на наказания Любомир Божинов в халфовата линия. Това най-вероятно ще стане на утрешната официална тренировка на стадион „Лилисулън” в Атлон.

Тази сутрин българските младежи имаха „теоретичен час”, в който се запознаха с избрани моменти от играта на съперника си - Ейре. В 20 часа започва единствената тренировка за деня. Добрата новина от днес пък е, че проливният дъжд, който посрещна младежите вчера при кацането им на ирландска земя спря. Времето обаче си остава доста влажно и мрачно – нещо типично за тези географски ширини.