Халфът на Левски Лъчезар Балтанов ще замести наказаният Любомир Божинов в утрешният двубой на България срещу Ейре. Двубоят от 3-та група на европейските младежки квалификации е от 21 часа на стадион „Лилисулън” в градчето Атлон.

Дилемата пред селекционера Александър Станков бе кого да пусне на мястото на получилия втори жълт картон през тази кампания Любомир Божинов, като вариантите бяха два – неговият съотборник Орлин Старокин или Балтанов. На снощната тренировка Станков изпробва в двустранната игра състав, в който именно футболистът на шампионите се подвизаваше на мястото на Любомир Божинов. Все пак окончателният вариант на състава ще бъде уточнен едва след тазвечершната официална тренировка на стадион „Лилисулън”. Тя започва в 21 часа, какъвто е и часът на мача утре.

Александър Станков пък отмени видеоразборът, който бе предвиден тази сутрин. Националният селекционер реши да разнообрази програмата и отведе отбора в град Атлон, който се намира на около 10 километра от базата на нашите – хотел „Атлон Спрингс”. Младежките ни национали ще имат на разположение два часа за да разгледат града и няколкото търговски центъра в него. В Атлон се намира и най-старият пъб в Ирландия, като това постижение е записано в книгата на рекордите на Гинес.

В местната преса не се отделя много внимание на на нашия мач, като само в един вестник – „Спортс Уик” има поместено малко изказване на селекционера на Ейре Дон Гивънс, че е крайно време неговите момчета да запишат нещо повече от загуба. Дотук „детелините” имат три загуби в три мача и са твърдо на последното място в нашата група без спечелена точка. Ние сме пред тях с три точки. Лидер в класирането е Англия с пълен актив – 5 мача – 5 победи.