Швейцария ще излезе в оптимален състав срещу България в събота. Това разкриха пред Гонг швейцарски журналисти, които са с отбора в София.

Селекционерът Отмар Хитцфелд няма особени проблеми с контузии, откакто събра отбора на лагер за евроквалификацията. Самият той също призна, че вече има ясна идея с кои 11 да започне срещата с България.

На вратата със сигурност ще застана стражът на Йънг Бойс Марко Вьолфли, който ще замени контузения Диего Беналио.

В защита се очаква да започнат Рето Циглер от Сампдория като ляв бек, Щефан Лихтщайнер от Лацио като десен бек, а централната отбрана ще оформят Стив Фон Берген (Чезена) и Щефан Грихтинг (Оксер).

В халфовата линия най-вероятно Хитцфелд ще заложи на диамант. Като опорен халф ще действа съотборникът на Валери Божинов в Парма Блерим Джемаили, а пред него ще играе още един представил на Серия А - Гьоктан Инлер от Удинезе. По крилата ще се подвизават Валом Бехрами (Фиорентина) и Валентин Щокер (Базел).

Нападателното дуо ще оформят съотборниците в Базел Александер Фрай и Марко Щрелер. Най-вероятно резерва ще остане голаджията на Байер Леверкузен Ерен Дердийок, който изпитва болки и не тренира пълноценно със съотборниците си.