Капитанът на националния отбор на Швейцария Александър Фрай бе играчът на гостите, който говори на пресконференцията преди съботния мач срещу България в София.

„Труден мач, при негативен развой и двата отбора губим шансове. Очаквам да се получи тактически двубой и да покажем, че искаме победата”, каза звездата на Базел.

„Най-важното е, че такива срещи имат огромно значение за националния отбор, помагат за духа на тима и да се види колко сме добри наистина”, добави Фрай.

Запита относно двамата селекционер Лотар Матеус и Отмар Хицфелд, Алекс Фрай заяви: „И двамата са много известни, допринесли са за футбола. Жалко, че Матеус не е работил в Бундеслигата, заслужава го.”

Запитан дали си спомня за Иван Иванов и ЦСКА, срещу които игра миналия сезон и тогава вкара двата гола за победата на Базел с 2:0 на „Васил Левски“ в Лига Европа, швейцарецът каза: „Направихме добър мач в София, не си спомням конкретно за Иван Иванов, но мачът с България не е същият като този с ЦСКА.”

„Концентрацията ни е много добра, в отбора знаем за какво става въпрос. Важното е да победим и да запазим шансове да се класираме”, заяви още Александър Фрай.