Селекционерът на Швейцария Отмар Хитцфелд заяви на пресконференцията преди квалификацията с България, че тимът му има сили, за да си тръгне с трите точки от София утре. Опитният специалист се изказа доста ласкаво за българския отбор, като сподели, че не очаква липсата на някои ключови играчи да се отрази на отбора. Според него, ако има ден, България може да победи всеки един отбор. Освен това Хитцфелд показа впечатляващи познания за българските играчи.

„Напрежението расте, имаме шанс да се отдалечим от пряк конкурент. Когато България има ден, може да победи всеки един отбор. Трябва да се борим здраво“, сподели легендата на Байерн Мюнхен.

„Това е специален мач, тъй като ще се изправя срещу Лотар Матеус, срещи играч, с който съм бил заедно и добре познавам.. Матеус е успял футболист , а сега и добър треньор. Това е един много важен мач както за него, така и за мен”, заяви Хитцфелд.

„В миналото винаги сме доказвали, че можем да се връщаме по-силни. Помним загубата от Люксембург. Отборът може да покаже психическа устойчивост. Имаме достатъчно сили, за да се изправим и да спечелим срещу България утре“, категоричен бе селекционерът на Швейцария.

„ Българският отбор е един добър физически и технически отбор. Михайлов е много добър вратар, който излъчва сигурност. Също и защитата Занев, Манолев и Бодуров и Илиев, който и да играе, те са много компактни“.

„В халфовата линия Стилиян Петров е много добър плейкейкър, играе много добре за Астън Вила, има почти 100 мача за националния отбор, това показва колко силна личност е. Липсват Мартин Петров, но България има много добри възможности в атака, Димитров и Рангелов могат да играе, Макриев също“.

„Не сме решаващи треньорите, а играчите на терена“, завърши Хитцфелд.