Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт прояви разбиране към президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и неговата категорична реакция спрямо сигналите, идващи от щаба на „Трите лъва”, че може да напуснат терена в София при проява на расизъм.

„Разбирам как се чувства българският президент”, сподели наставникът на Англия.

„Начинът, по който излизат нещата, може да се разглеждат като провокативни. Ако бях него, без да знам контекста, щях да се чувствам вероятно по същия начин. Изобщо не се опитваме да създаваме напрежение, далеч сме от това намерение. Всички се надяваме, че през следващите 72 часа ще говорим само за двата футболни мача”, сподели Гарет Саутгейт.

Вчера президентът на БФС Борислав Михайлов изпрати официално писмо до европейската централа, в което остро порица тенденциозните коментари от страна на футболисти на английския национален отбор в навечерието на двубоя между двете страни в понеделник, 14 октомври.

„Мисля, че и двете страни биха имали силно желание за това да се говори за футбол. Трябва да кажа отново, че ние не гледаме на другите държави по различен начин, по който самите ние не успяваме да изглеждаме”, загатна селекционерът, визирайки, че прояви на расизъм има и по време на мачове на Острова.

Освен всичко това, самият Саутгейт даде да се разбере, че националният тим ще спазва протокола на УЕФА при расистки обиди. Рахийм Стърлинг също потвърди, че „Трите лъва” няма да предприемат мерки, които не са позволени от правилника при гостуването си в София на 14 октомври.