Треньорът на младежкия национален отбор Александър Станков изрази съжаление от това, че съставът му не е в оптималния вариант преди мача с Англия.

„Не искам да се оправдавам и никога не съм го правил, но е жалко, че не сме в оптимален състав. Радващото е, че част от футболистите играли при нас са в мъжкия национален отбор. Окончателно пропадна възможността Удоджи и Ивелин Попов да играят при нас. За Удоджи трябва да се уреждат документи, надявам се да го ползвам срещу Португалия. Ивелин Попов вече е част от първия тим”, заяви специалистът.

Станков прогнозира, че още от неговите избраници ще пробият при мъжете. „Има и други, които ще стигнат до мъжете. Например Валери Домовчийски, който има проблеми, но съм убеден, че ще ги преодолее. Говоря още за Николай Димитров и Гаджев - запомнете това име”, отсече треньорът на младежката ни формация.

Според селекционера един от основните проблеми при младежите е, че футболистите предимно са резерви в клубовете си и играят рядко.

„Една от задачите ми е да помогна на играчите да не се интересуват от факта, че съперниците им играят във Висшата лига на Англия”, каза още Станков.

„Шансове ще имаме до последния мач. Ще продължим да се борим, дори и да загубим мача от Англия. Аз се надявам да излезем с чест от този мач. Добре е, че ще имаме публика в тази среща. Момчетата нямат много международен опит, но се надявам да бъдат много амбицирани”, призна Александър Станков.