Националният отбор на Русия ще пътува до Санкт Петербург с влак. В същото време момчетата на Станимир Стоилов ще се отправят за приятелската си среща с директен чартърен полет от София.

Контролата между Русия и България ще се играе на 11 август (сряда), а двубоят бе преместен от Москва в Санкт Петербург, заради лошите екологични условия в столицата.

Щабът на руснаците е опитал да уговори чартър за своя тим, но това се оказало невъзможно. Това ще наложи звездите на Русия да се отправят към Санкт Петербург с железопътния транспорт.

Директно там ще пристигне футболистът на Арсенал Андрей Аршавин. Динияр Билялетдинов и Роман Павлюченко вече са в Москва и ще пътуват заедно със съотборниците си. Юрий Жирков ще стигне до Санкт Петербург утре, тъй като тази вечер Челси излиза на Уембли срещу Манчестър Юнайтед.

Колкото до българския национален отбор, официалният сайт на БФС вече информира, че официалният превозвач на тима реагира светкавично, като успя да организира и чартърен полет от София директно до Санкт Петербург в понеделник, 9 август, следобед.

Добрата организация позволи да бъде избегнато кацането и излитането от Москва, за да не се рискува излишно здравето на футболистите от националния отбор. Завръщането в София ще стане веднага след края на мача в Санкт Петербург.