Българският национален отбор записа една от най-срамните страници в историята си с участието на турнира Кирин Къп в Япония. В рамките само на четири дни, трупата на селекционера Ивайло Петев допусна две тежки загуби с общ резултат 2:11, което не се беше случвало почти един век. 

Националите бяха разбити първо от домакините с 2:7, а венецът на трагичното им представяне четири дни по-късно беше поражението с 0:4 от Дания. За да видим друг подобен резил в рамките само на четири дни, трябва да се върнем цели 83 години назад и пак в началото на юни. 

Тогава България играе в Балканската купа и губи за три дни на два пъти с общ резултат 0:11. Първо Румъния на 4 юни 1933 г. ни бие със 7:0, а на 7 юни Гърция ни отнася с 4:0. Само дни преди това пък този състав пада и от Испания с 0:13, което е и най-голямата загуба в историята на националния отбор на страната ни. 

Година по-късно отново има две поредни поражения с голям резултат, но те са с по-малко цифрово изражение от сега. На 25 и 29 април 1934 г. България играе квалификации за Световното първенство и пада съответно от Австрия с 1:6 и Унгария с 1:4 - общ резултат 2:10, което е по-малко от настоящия резил. 

След това имаме тежки последователни загуби, но те не са в рамките само на няколко дни разлика. А и всички те са или от преди Втората световна война, или по време на самия военен конфликт, когато на хората едва ли им е било до футбол.