Националният отбор на България записа ново тежко поражение по време на турнира „Кирин Къп“. „Трикольорите“ ни загубиха с 0:4 от Дания в мача за третото място.

Турнето на тима ни в Япония се превърна в истинско фиаско, след като в първия мач от надпреварата отборът на Ивайло Петев претърпя пълен провал с 2:7. България получи цели 11 попадения, като успя да реализира само 2 гола.

В срещата с Дания отборът ни не успя да покаже никакви футболни качества и умения, които да впечатлят и да успокоят феновете. Съставът ни отстъпи по всички параграфи, като не успя да намери начин да организира добра атака, нито да отправи точен удар към Каспер Шмайхел.

В герой за „червения динамит” се превърна Кристиан Ериксен. Звездата на Тотнъм реализира хеттрик, а четвъртото попадение беше дело на Мортен Расмусен.  

Срещата се проведе на стадион „Суита Сити“ в град Суита (префектура Осака). На финала, в спор за първото място на „Кирин Къп“ ще излязат тимовете на Япония и Босна и Херцеговина.

Петевата трупа издълба над 80-годишно дъно за България

Още от началните минути пролича напрежение в състава на Ивайло Петев, с хаотични действия в защита. След натиск от страна на „червения динамит“ се стигна до първото попадение в 39-ата минута. Виктор Фишер овладя топката в близост до аутлинията, центрира остро, а Мортен Расмусен, отблизо засече за 1:0.

За второто полувреме беше запазен рециталът на Кристиан Ериксен. За близо 10 минути играчът на „шпорите“ успя да реализира три попадения.

Титулярни състави:

България: Божидар Митрев, Венцислав Василев, Иво Иванов, Александър Александров, Васил Божиков, Светослав Дяков, Ивайло Чочев, Георги Миланов, Ивелин Попов, Марселиньо, Димитър Рангелов.

Дания: Шмайхел, Кер, Анкерсен, Вестергаард, Кристенсен, Дурмиси, Квист, Ериксен, Хойберг, Расмусен, Фишер.

България - Дания 0:4 (39' Расмусен, 73', 75', 83' Ериксен)

27' Фишер получи топката на границата на наказателното поле, стреля, но покрай страничната греда.

32' Отборът на Дания играе много по-добре и много по-организирано, българите трудно успяват да овладеят топката, за да стигнат до положение.

35' Диагонален удар отдалеч на Хойберг, но Божидар Митрев се справя.

36' Центриране в наказателното поле, но Расмусен се размина с топката на сантиметър.

39' Гол - 1:0. Случи се закономерното. Дания реализира. Виктор Фишер овладя топката в близост до аутлинията, центрира остро, а Мортен Расмусен, отблизо засече за 1:0.

45' Край на първото полувреме

--

46' Начало на втората част

54' Центриране на Петер Анкерсен в наказателното поле, но Пиер Хьойберг не успя да засече добре.  

58' Удар от фаул на Кристиан Ериксен, топката минава малко над напречната греда.

60' Венци Христов влиза на мястото на Димитър Рангелов.

72' Жълт картон за Александров

73' Кристиан Ериксен реализира за 2:0. По-добрата игра на съперника даде резултат отново, за да поведат вече с два гола разлика.

75' 3:0 за Дания. Кристиан Ериксен направи резултата класически. 

76' Спас Делев се появи на терена вместо Марселиньо.

82' Стефан Велев и Страхил Попов се появиха в игра на местата на В.Василев и Ивелин Попов.

83' 4:0 в полза на Дания. Фишер отново се прояви в чудесната си светлина, да асистира, за да може Кристиан Ериксен да реализира своя хеттрик.

90+3' Край на мача