Продължаваме публикациите, целящи да насочат внимание към темата „Футболът и социалните медии“.

Българският футболен съюз се справя добре като цяло с профилите на националния ни отбор в социалните мрежи, но когато дойде време за обявяване на състава на Хубчевата чета нещата напоследък не вървят. Списъкът на избранниците за световната квалификация със Швеция бе публикуван във Фейсбук придружен от хубава групова снимка на момчетата от съвсем друг състав на националния отбор, направена преди половин година. Както би казал един велик български треньор: „Тези са онези и не са тези на този сега. „

Може би БФС разчита, че широката ни общественост не може да разпознае националите. А може би искат да ни напомнят, че Владо Стоянов получи контузия на злополучния лагер минути след като се е снимал за това фото (желаем му скорошно възстановяване). Виждаме Ники Михайлов и Светослав Дяков и кой не още не от неповиканите.

Все пак отбелязваме прогрес - всички на снимката имат лица. Черните мистериозни силуети най-после изчезнаха. Тук ви даваме възможност да тествате знанията си и да определите как изглежда в действителност Пламен Илиев (Астра,Румъния).

Шегите настрана, страницата на националния ни отбор във Фейсбук е много интересна и си струва да я следвате. Освен новини там получавате история и игри с награди от БФС. Викторината преди мача със Швеция предизвика сериозно участие сред феновете на футбола у нас.

Трябва също да похвалим БФС за специалните оферти за билети преди домакинствата ни в световните квалификации със Швеция и Франция. Независимо дали познавате футболистите или не, елате на стадиона да ги подкрепите... заедно в един ритъм.