Националите отново пренасят непримиримия хайдушки дух на футболния терен. Българския футболен съюз представи своя нов видеоклип от кампанията #заедновединритъм.

В дните преди световната квалификация срещу Швеция, Българският футболен съюз продължава кампанията си #заедноведин ритъм с видеоклип посветен на хайдушкото движение по родните земи. 

Билети за България – Швеция (31.08.2017, 21:45 ч., ст. „Васил Левски“ ) може да се закупят онлайн на eventim.bg и на касите на стадион на „Васил Левски“ от 25 август.

Година след представянето на актуалните екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание, темата за историческото ни наследство отново е съчетана с националния отбор на България, пишат от БФС.

Герои в новия клип от кампанията #заеднавединритъм са хайдутите - символ на патриотизма, непримиримостта и борбения дух на българина. 

Пременени в автентични хайдушки униформи футболните национали напомниха за смелите ни предшественици.

С цел да призоват българските фенове за подкрепа в предстоящия мач срещу Швеция, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200-годишни оръжия. 

Сюжетът на видеото се фокусира върху момента на подготовка за битка на чета хайдути, тяхната решителност, кураж и задружност около лагерния огън. Под звуците на една от най-въздействащите български народни песни, футболистите – хайдути, се отправят към поредната си битка.

За двубоя България – Швеция специално за феновете с деца ще бъде изградена семейна трибуна.

За българските национали снимките бяха вълнуващо преживяване, по време на което те изцяло се потопиха в атмосферата на хайдушки лагер, припомниха си славни моменти от нашето минало и мелодии на емблематични народни песни и научиха любопитни истории за хайдутите от консултантите от сдружение „Хайдути“, на което БФС изказа специални благодарности за сътрудничеството.