Част от футболните ни национали станаха хайдути, в клип, който да призове феновете за подкрепа срещу Швеция в световна квалификация в края на месец август.

За това как се е родила идеята и как е осъществен клипът разказват заместник изпълнителният-директор на БФС Павел Колев и режисьорът на клипа Владимир Стоилов.

"Идеята не е само моя, а на целия екип на БФС, идеята се роди преди две години, обединителният мотив е 140-годишнината от Априлското въстание, което се честваше през миналага година. Клипът се роди в едно сътрудничество със сдружение "Хайдути", хората бяха харесали екипировката, роди се идеята да се използват автентични хайдушки одежди. Това е един от начините да призовем хората към подкрепа. Предстои ни тежък мач срещу Швеция, а ние имаме шанс за класиране на Световното първенство", коментира Колев.

"Идеята много ми хареса, заснехме всичко само за 1 час, футболистите се справиха перфектно, почти всичко ставаше от първия дубъл, всичко се разви бързо, запалихме огън, вкарахме малко и пушек машини, идеята беше и тяхна, да се подготвят за въстание, а след това да се появят и с екипа на националния тим, а целта беше да се промотира мачът с Швеция", каза Стоилов.

"Благодаря на футболистите, които се съгласиха да участват, хареса им идеята и всичко стана много добре", допълни Колев.