Селекционерът на България U21 - Александър Димитров, коментира работата с младежите и призна за пререкания с наставника на А отбора - Георги Дерменджиев.

"Преди последния лагер броихме с колегите и използваните футболисти от нас бяха 37. След него със сигурност са станали 40. При мен всички трябва да са титуляри, за да са национали. В последните месеци изключение направих за Станислав Иванов и Тонислав Йорданов, но двамата са част от отбора дълго време. И въпреки че изпаднаха в период без игра, нямаше да е редно да ги извадя в самия край на цикъла", призна Димитров пред "Труд".

"Младите имат нужда от търпение, с вълшебна пръчка не става. Виждам какво самочувствие и международен опит натрупаха футболистите в последните години. За съжаление се случи едно лъкатушене на някои между първия тим и младежкия. Това наруши подготовката, а също и развитието им." 

"В последните две години работих с трима треньори на първия тим - Петър Хубчев, Красимир Балъков и Георги Дерменджиев. С първите двама комуникацията ми беше перфектна. В един момент нещо се скъса във връзката с Дерменджиев. Естествено, че за Антов не беше добре това нещо", върна се Димитров към случая отпреди месец

Специалистът отказа да коментира изказването на министър Красен Кралев относно селекцията на Дерменджиев

"Не мога да взимам отношение. Говоря само за моя отбор. Там вмешателство на интереси и клубни президенти не е имало, напротив. Трябва да благодаря на всички за голямата съпричастност и доверие към младежите", заяви Димитров.