Спортният ни министър Красен Кралев определи селекцията на Георги Дерменджиев в националния отбор на България за спорна. Той подчерта, че в националния отбор на България има проблем с мениджърските интереси.

„Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние. От 2004 година не само не сме се класирали за голямо първенство. Това е най-големият период, в който България отсъства от големи форум. Много дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период“, коментира Кралев пред бтв.

„Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост“, добави той.

„В младежкия национален отбор има над 20 човека, които са готови за мъжкия футбол. Щом малка част от тях намират място в мъжкия отбор, е показателно. Не съм съгласен, че резултатите отговарят на реалностите. По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските интереси.“

Министърът коментира и отлагането на Конгреса за избиране на нов президент на футболната ни централа. 

„Здравните препоръки бяха Конгресът да се отложи. Има обективни предпоставки. Не е фатално дали Конгресът ще се проведе два месеца по-рано или по-късно. Проблемът е, че няма кандидати. Искам да видя сблъсък на идеи и концепции. Искам да видя хора с визия за футбола.“

"Продължава забраната за публика. Ние бяхме една от страните, които допусна публика на стадионите. За втори път спираме достъпа на публика до стадионите, което означава, че има хора, които не оцениха жеста, който направихме за тях", заяви Кралев.