Националният селекционер на България - Георги Дерменджиев, разясни казуса относно Валентин Антов. Родният талант бе част от избраниците на специалиста и пътува с мъжете до Финландия, където обаче не взе участие в срещата. За да помогне на връстниците си за класиране на Евро 2021, Антов пътува директно от Хелзинки за Полша, където няколко часа по-късно бе титуляр в ключовия двубой с поляците. 

100 снимки

"Когато поемаш ангажименти, трябва да имаш топки. Аз съм българин, обичам българския футбол и тези момчета ги гледам като синове. Не е приятно, когато се задават такива въпроси, за да се създаде интрига. Колко тренировки пропусна Антов и какво ще се случи за ден и половина? Само това питам. Колко той ще си вдигне формата за ден и половина и в кой отбор? Като тренира с мъжкия национален отбор, или там? Няма да търсим оправдания. Нека се затвори темата и да сме наясно - има си йерархия. Аз искам те да се класират и затова съм го пратил там. Аз съм останал без играчи. Елементарно е за преработване, не знам защо толкова се говори и се префасонира", заяви Дерменджиев. 

"Има 48 часа от мач до мач. Ние играем в 19 часа, те играят в 19 часа. По изискванията на УЕФА трябва да има два пълни дни. При ситуацията, която се създаде, аз спестих момчето. Умишлено не го слагам да играе, не че аз съм го водил там и той не е взел участие, защото така ми е хрумнало. Това е абсолютно умишлено действие, за да отиде и да помогне на младежкия национален отбор", допълни специалистът. 

Селекционерът на младежите - Александър Димитров, не коментира ситуацията в детайли, но призна, че според него тя се е отразила на представянето на Антов в двубоя с Полша. Наставникът отрече за конфликт с Дерменджиев. 

Team Bulgaria
29 снимки

Треньорът на мъжкия ни тим отличи добрата игра на малките "лъвчета", но заяви, че твърде малко от младите футболисти имат характера да израснат правилно. 

"Аз винаги гледам и търся позитивните неща. Радвам се на много малко, дори индивидуално за някой играч, който се подобрява с времето. Това е важно. Младежите имат минимален шанс, ще се радваме да успеят и да отидем на такъв форум в една такава възраст", заяви Дерменджиев по повод представянето на младежите ни.

"Това са играчите, които ще трябва да влязат в мъжкия отбор. Не може той да е на 17-18 години и тръгнали да го продават за 1 млн. Как да стане това? Не упреквам никого, просто трябва да се сложи една основа и да се работи правилно. Трябва да се проумее от малките. Говорим за характери, но много малко от тях искат да израснат истински. Футболът е изключително сложна материя", заяви наставникът.