Наставникът на младежкия национален отбор - Александър Димитров, изрази задоволството си от представянето на своите момчета. Специалистът призна, че договорът му изтича след две седмици и бъдещето му е неясно. Наскоро самият той заяви, че е готов да поеме мъжкия национален отбор, ако му бъде гласувано доверие. 

"Наистина съм горд с играчите си. Аз знам, че имат и вашето уважение, и симпатиите на спортната общественост. Благодаря от сърце. Това бе изключително силна кампания на младежкия национален отбор. Има и горчивина, че не можахме да се класираме. Никой не ни го е поставял като цел, но ние самите го имахме, защото сме с манталитет на победители. Играли сме на такива форуми, знаем какво е, искахме и заслужавахме да сме там. Единствено Русия е с по-добър баланс от нас и заслужено отиват на Европейско. Съжаляваме много, но аз смятам, че това е максимумът, пък нека другите да дават оценка", заяви Александър Димитров след победата над Естония.

Антон Узунов
68 снимки

"Малко късмет не ни стигна, особено в мачовете с Латвия и Сърбия. Но пък играчите показаха изключително високи морални и волеви качества и след тези два негативни резултата успяхме да се вдигнем и да победим Полша. Това означава, че те са с много силни характери. Казах им го още тогава." 

"Не мога да кажа какво е бъдещето ми. Слушам такива неща, че направо не вярвам на ушите си. Българските играчи са добри, ние имаме футболисти. Първенството ни не е испанско, английско или италианско, но е добро и ако се работи с играчите, те постигат тези резултати. Да, не сме на Европейско, но всички може да се гордеем с резултатите на тези състезатели."

"От трети декември съм на борсата, бъдещето ми е такова засега. Аз съм работил и с друго много силно поколение, което също като тези момчета, беше на Европейско първенство до 19 години и си го спечели. В мъжкия отбор също има много добри състезатели. Ако се направи една добра симбиоза, отборът може да има и друго лице и да показва други резултати, но това не е моя тема", завърши наставникът на младежите.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.