Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров призна, че има горчилка в некласирането на тима ни на Европейско първенство. Димитров призна, че трябва много хора да се замислят как да работи младежкия национален отбор и благодари на клубовете, които са пускали футболистите си за лагерите.

Антон Узунов
68 снимки

„Искам да поздравя играчите, да благодаря и на клубовете, защото честно да ви кажа това беше един от най-трудните ми лагери. Мога да го сравня само с един, когато вадих набор 95-6. Тогава един клуб не ми пусна 4 играча и трябваше да реагирам по нощите. Много хора имаха проблеми, затова благодаря на играчите, които се включиха, и които освободиха състезателите си в последния момент. Радвам се, че имат доверие към младежкия национален отбор, защото ако го нямаше, нямаше да ни ги пуснат”, коментира Димитров.

„Доволен съм много от момчетата, но има горчилка. След равенството с Латвия, много хора ги упрекваха, но те се вдигнаха. Имахме тежки победи и се „блъскахме с вятърните мелници”, но това е ситуацията сега. Трябва да се помислят много неща върху този младежки национален отбор, за да може да се класираме. 30 години нямаме класиране, а другото, което е, че надиграхме всички наши конкуренти и сме с положителен баланс срещу всички, освен Русия”, завърши Александър Димитров.