Капитанът на България Ивелин Попов бе много щастлив след успеха на „лъвовете” над Кипър след обрат с 2:1. Футболистът на Спартак Москва сподели също така, че се радва много, когато публиката на стадиона се прибира щастлива и вярва, че отборът ще върне доверието на хората скоро. В мача срещу Кипър също така Попето изравни Димитър Бербатов по мачове за националния отбор на България, като и двамата имат по 78.

„Децата ми помагат, когато са на стадиона и се радвам, че победихме и обърнахме на националния стадион. Не знам от колко години не е ставало това. Отбор като Кипър, който се защитава така, също не предразполага за подобно нещо. Ние бяхме подготвени за тяхната игра и наша малка грешка през първото полувреме доведе до попадението им. Не търсихме пътя към вратата, а през второто направихме красиви комбинации и голове и нещата се получиха”, бяха първите думи на Ивелин Попов.

„Не трябва да се оправдаваме с напрежение, но има и такива мачове. Изглеждахме като голям колектив, казахме си някои приказки в съблекалнята. Оставаме здраво стъпили на земята, тъй като не сме постигнали нещо грандиозно. Продължаваме да тренираме и да се възстановим. Имаме тежък мач в Норвегия и искам да излезем така, както играхме срещу Кипър през второто полувреме. Не мога да гадая след колко време ще си върнат доверието хората към нас. За нас е важна подкрепата им. През второто полувреме се оживиха и феновете помогнаха да се вдигнем. Приятно е, когато има деца, цели семейства и е хубаво. Нека повече хора го правят”, продължи Попов.

„Надявам се най-искрено да надграждаме играта си и да се подобряваме. Знаем какво можем, а отборът не зависи от един човек, което е добре. Колективът побеждава. Радвам се, че съм изиграл мачове, колкото и Димитър Бербатов, но е важно отборът да ми вярва и да ме приема. За мен бе много приятно, когато бе смяната ми, че публиката ме аплодира”.

„Никога не ми е било самоцел да съм голмайстор. За мен една победа е много по-сладка от един гол”, завърши капитанът Ивелин Попов.