Българският национален отбор ще излезе срещу Кипър в Никозия от 21.45 ч. в поредния си мач от Лигата на нациите.

Двубоя ще можете да следите минута по минута в Gong.bg.

В нашата Лига С, 3 група, борбата за първата позиция се сведе до двубой между „трикольорите“ и норвежците. Двата тима имат по 9 точки в челото на класирането, размениха си по една победа с по 1:0, така че в последните два кръга ще се разбере кой ще заеме първото място в крайното подреждане.

По тази причина възпитаниците на Петър Хубчев нямат право на погрешна стъпка в кипърската столица. Същевременно нашите национали ще се надяват скандинавците да изгубят точка или точки при гостуването си на Словения също от 21.45 ч.

Първият мач между България и Кипър в групата донесе трудна победа за нашия отбор с 2:1 след обрат от 0:1.

Кадровите проблеми отново съпътстват българския тим в подготовката му за ответния мач с островитяните. От групата поради контузии отпаднаха вратарят Пламен Илиев и нападателят Кирил Десподов.

При това положение твърде вероятно е стартовата единайсеторка на България да изглежда по този начин:

Георги Петков, Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Петър Занев, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Тодор Неделев, Николай Димитров, Ивелин Попов и Спас Делев.

Ако това наистина бъде потвърдено довечера на стадиона в Никозия, то ключовите моменти в състава ни ще бъдат участието на ветерана Георги Петков на вратата, завръщането на Спас Делев, както и евентуалното включване на Николай Димитров-Хичо.

Кипърският тим е трети в класирането с 4 точки и макар да няма реални шансове за първата позиция, със сигурност ще иска да се представи достойно на своя земя.

Класиране в групата:

1. Норвегия 9 т.
2. България 9 т.
3. Кипър 4 т.
4. Словения 1 т.