Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев сподели преди заминаването на отбора за Никозия, че изпитва голяма радост при всеки успех на отбора ни.

Тимът отпътува за Кипър за предпоследния мач от Лигата на нациите, който ще се проведе в петък, 16 ноември, от 21.45 часа.

Наставникът освободи Пламен Илиев и Кирил Десподов, заради контузии. Въпреки това, той сподели, че ще очаква футболистите, които ще ги заместят да покажат своите качества, с което да вземат трите точки от гостуването. 

„Аз се радвам, че отговарям на подобни въпроси, защото работата ни стана много концентрирана и сериозна, тук поне мога да кажа, че сме постигнали нещо с този отбор и тези момчета. Доста сериозно се тренира. Ние треньорите и в клубни отбори, и в национални отбори казваме, че се разчита на всички. Особено ние, казваме, че разчитаме на отбора, на колектива, а това, че един или друг отсъства, дава възможност на други да докажат това, за което говорим. Да, може би тези, които отсъстват притежават някои качества, а може би са най-добрите в момента с тези качества, но другите хора притежават други качества, които също са важни за футбола. И ще разчитаме на тях”, сподели Петър Хубчев.

„Всеки успех в националния отбор и за мен, и за момчетата, го възприемаме като голям успех. Аз приемам с голяма радост всички победи”, каза още селекционерът.

Очаква се тази вечер Петър Хубчев да даде задължителната пресконференция, съпътстваща двубоя с Кипър. След три дни България посреща Словения на Националния стадион Васил Левски. Двубоят в понеделник, 19 ноември, е от 21.45 часа.

Тимът ни се намира на второ място в класирането след 4 изиграни мача. Отборът на Петър Хубчев е с 9 точки, колкото има и първият Норвегия. До този момент България записа 3 победи (Словения, Норвегия и Кипър) и 1 загуба (Норвегия) в турнира.

Преди последните две завъртания в групата Кипър е на 3-ото място с 4 точки, а Словения е на последното с 1 пункт в актива си.