Националният селекционер Петър Хубчев говори на редовната пресконференция преди дуела на България с Кипър от Лигата на нациите. Хубчев призна, че са неприятни липсите на Кирил Десподов и Пламен Илиев, но отборът ще разчита на колектива, който ще трябва да изнесе мача. Срещата е на 16-и ноември от 21,45 часа.

„Всички други са здрави с изключение на Кирил Десподов и Пламен Илиев. Във футбола контузиите са често срещано явление, така че не се замисляме много. Употребяваме много фразата, че разчитаме на всички и на колектива, а сега други хора ще получат шанс да се докажат, че с право са тук”, бяха първите думи на наставника пред медиите.

За липсата на контузените:

„Неприятни са такива промени в последните дни. Аз непрекъснато ви се оплаквам, че разполагаме с малко време за подготовка. Стремим се да оползотворяваме всяка една тренировка, имайки възможност да играем без контузените. Ще ви излъжа обаче, ако ви кажа, че няма проблем без тях”.

Растежът на България в Лигата на нациите:

„Не е важен само мача с Кипър за израстването на България. Всеки мач е важен за нашия тим. Дори да звучи надменно, то отборът показва надграждане. На мен ми се иска да е по-голямо, а футболистите разбират за какво става въпрос. Правят го, както могат като отбор и единици. Дано продължи така във всяка една степен. Често говорим за себераздаване, хъс, борба, но мен ме интересува всяко едно нещо - тактическа дисциплина, поведение на терена, както и извън него. Няма мач досега, в който противниците ни да не са излезли пределно мотивирани. Това са национални отбори и те играят с всички сили за страната си. Така играем и ние и искаме да реагираме по този начин. Справяме се дотук. Очакваме изключително труден двубой, но повече ме интересува поведението на нашите футболисти, отколкото това на тези на Кипър”, продължи Хубчев.

За притесненията преди мача и стартовия състав:

„Нормално е да съм разтревожен преди мача. Нужно е да вземем решения, които касаят самия мач и има за какво да се тревожа. Наясно съм със стартовата единайсеторка. Няма да кажа обаче кой ще стартира”.

За другия мач от групата между Словения и Норвегия:

„При всички положения и ние правим нашите сметки. Имахме възможност на спокойствие да направи три-четири тренировки и смятам, че изчистихме някои слабости отпреди. За мен Симеон Славчев е представител на целия отбор и се радвам това, което каза. Смятам, че всички разсъждават като него. Вярвам много на тези момчета, каквито и да са им качествата. Доколкото знам Словения и Норвегия играят по същото време и няма да го следя. Концентрираме се върху мача с Кипър. Колкото и да е кратко времето до следващия двубой, после ще гледаме Словения. Безсмислени са телефонните връзки оттам. Колкото по-добре направим нашите неща, то е толкова по-добре за нас”, завърши Петър Хубчев.


Още по темата:

Хубчев: Приемам с радост всички победи

Боби Михайлов предвожда "лъвовете" в Кипър