Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев заяви, че пред него не стои директива за задължително класиране на световното първенство през 2018 година в Русия. България се изправя срещу отбора на Швеция в квалификационна среща в четвъртък от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Националите се надъхват за мача срещу Швеция с филм за Пеле

„Като цяло мога да определя Швеция като един много силен отбор. След загубата от Беларус, целите остават едни и същи. Трябва да изградим един солиден отбор. Като дойдох тук никой не ми постави задачата да се класираме задължително”, каза Хубчев.

„Надявам се мачът утре да е по-различен за нас. Добре познаваме стила на Швеция, този тим практикува един и същ футбол от много време насам, но се надяваме ние да играем по по-различен начин”, допълни той.

Шведите: Няма да допуснем България да ни изненада

„Убеден съм, че с лозунги и призиви няма да върнем феновете на стадиона. Само поведението ни на терена ще получим по-силна подкрепа. Не трябва да се сърдим, когато хората имат право да ни критикуват”, призна наставникът на „Лъвовете”.

„Трябва да бъдем по-добър колектив на терена.  Очаквам по-голямо себераздаване от всеки.  Постарахме се в последните три дни да убедим футболистите, че това е нашата тактика. Живи хора са, разбираме, но поне полагане на максимални усилия със сигурност ще търсим”, каза още той.

„За мен не е толкова важно кой ще излезе с капитанската лента. Той трябва да е лидер, който да поведе отбора в трудните моменти от мача. Ако играе Ивелин Попов, той ще носи капитанската лента. Имам обаче много забележки към него затова ще видим”, разкри още Хубчев.

Михайлов и Хубчев се разбрали за нов договор

Хубчев категорично отрече да е водил преговори с БФС за нов договор. Настоящият му контракт е за една година и изтича в края на септември.