Големият герой сред българските легионери този уикенд се казваше Андрей Гълъбинов. Той вкара гол в мрежата на великия Джанлуиджи Буфон, а сега се връща в България за мачовете на националния отбор с Швеция и Холандия.

"Със сигурност са два много сложни мача за нас. Ние не спираме да мислим за класиране, надежда има още. Трябва да излезем в тези два мача и да покажем играта си", заяви Гълъбинов и продължи.

"Имаме пълни шансове да се представим добре, няма причина да не изиграем два силни мача. Подготвяме се тактически и физически за два такива двубоя. Това са два силни отбора, ние обаче ще дадем всичко от себе си. Между нас сме наистина добре вътре в отбора, но на терена това трябва да се покаже", заяви нападателят и разкри защо е по-добре да играем пред родна публика.

Костадинов и Попов уверени в шансовете ни срещу Швеция

"Да играем в България ни дава нещо повече, играем за герба, за народа, за България. Имаме повече стимули у нас. Наистина труден мач, особено първият. Но дано покажем играта, която всички искат да видят", заяви Гълъбинов и се върна на момента от уикенда с гола в мрежата на Буфон и Юве.

"Много хубаво е да вкараш на Буфон, стадионът беше пълен. Не промени много резултата моето попадение, защото паднахме с 2:4, но се надявам и занапред да продължа да вкарвам попадения", завърши Гълъбинов.

Българският национал Симеон Славчев внесе подробности за бъдещето си. В момента той е собственост на Спортинг Лисабон, но "лъвовете" искат да го дадат под наем. Той сам призна, че е най-близо до завръщане в полския Лехия Гданск, в който беше и миналия сезон.

"Сега е времето да спомена, имаше доста спекулации около мен. Още не съм подписал с Лехия Гданск, има възможност да подпиша и в Бирмингам, най-близо съм до връщане под наем в Лехия. От ЦСКА не са ми се обаждали. Спортинг иска за мен точно 3.5 млн. евро, повечето дават за мен 1-1.5 млн., но те искат повече и това отказва останалите", заяви Славчев.

Той говори и за предстоящите две световни квалификации, които са с Швеция в София и с Холандия навън. Халфът иска тимът ни да бъде определян за аутсайдер, за да може да няма напрежение върху играчите ни.

"Доста трудни мачове, особено с Швеция. Доста загуби имаме от тях в миналото, нека да сме аутсайдери, направете ни такива. Ние обаче вътрешно ще се мобилизираме и ще покажем най-доброто от себе си."

"Нека сме аутсайдери, по-добре. Предния мач тръгнахме с голямата кошница и се върнахме с нищо. По-добре да сме аутсайдери, пък да променим историята. Така ще е по-добре за нас", заяви Славчев и добави, че тимът ни може да направи два силни мача поред.

"Имахме две поредни победи срещу Беларус и Холандия, така че защо не и сега да не постигнем подобно нещо. Обичайните клишета, не може без тях", завърши халфът на националния ни отбор.