Хубчев: С Беларус ще е 2-3 пъти по-трудно от Холандия

Селекционерът на България Петър Хубчев очаква гостуването в Беларус да бъде в пъти по-тежко от предишния мач в световните квалификации с Холандия. Преди почти три месеца "лъвовете" победиха с 2:0 смятания за фаворит тим на "лалетата" и запазиха шансове за класиране на Мондиал 2018 в Русия. 

И точно затова сега треньорът очаква на стадиона в Борисов да ни бъде изключително трудно. 

"Смея да твърдя, че мачът с Беларус ще бъде два-три пъти по-труден от мача с Холандия. Ще ви помоля по-рядко да го споменавате, даже ако може да го забравите. Минал и заминал, да ни възхвалявате колко голям отбор сме, няма да заблудите никой. Момчетата ни вярват все повече и повече, знаят какво се иска от тях", заяви селекционерът на националите и сподели на какво ще разчита за успех. 

Всички национали здрави и на линия, само двама с клубовете си

"При нас няма нищо ново, ние продължавам да държим на тия неща, за които сме говорили от първия път — ред дисциплина, колектив, борба. Това са важните неща, които ни предстоят и този лагер", заяви Хубчев и разкри дали има контузени в състава.

Националите се събраха в Бояна на лагер преди Беларус

"За наша радост всички футболисти се явиха малко по-рано от предвиденото, и най-важното е, че всички са здрави. Има хора, които преди 10 дни им свърши първенство, някои до вчера играят, някои още играят. Нашата задача като треньори е да опитаме да балансираме всичко това и да бъдем в най-добра форма за мача с Беларус", коментира Хубчев.

Хубчев оповести избраниците си за Беларус

"Знаем какво ще тренираме и какво искаме да подобрим, няма вариант да направим двустранна игра с някой отбор. Треньорите се постарахме да гледаме почти всички от нашите футболисти, така и да разберем колкото се може повече за Беларус, това е много важен детайл от футбола, в следващите дни ще се опитаме да предадем наученото на футболистите.  Ако трябва да бъда откровен, мен ме интересува как ще премине тази тренировка, която започва след малко."

Национали тренират отрано, за да са във форма за Беларус

"Трудно ще намерите треньор, който ще ви каже, че ще бъде доволен с равенство или загуба. Ние ще се опитаме да убедим футболистите, че отиваме да победим, но това е спорт. Аз лично очаквам всичко да се случи. Новият треньор на Беларус си има своите идеи, ще се опита да ги внедри в отбора. Мисля, че сме ги видели, ще видим доколко е така", завърши селекционерът. 

Свързани материали

  • Хубчев оповести избраниците си за Беларус Хубчев оповести избраниците си за Беларус
  • Петър Хубчев откри кампания в подкрепа на женския футбол Петър Хубчев откри кампания в подкрепа на женския футбол
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Петър Хубчев Мондиал 2018 България

Национален тим