Едно от предимствата да имаш легенда от световен мащаб за национален селекционер е, че това предизвиква широк отзвук по целия свят. Това се доказа за пореден път с назначението на Красимир Балъков за наставник на българския национален отбор. 

Започваме от там, че още няколко часа преди новината да бъде обявена официално, германските медии се добраха до официалното потвърждение за нея, което само доказва с какъв респект все още Бала се ползва в тази страна. 

Впоследствие, след като БФС официализира всичко с пресконференцията, в която участие взе и президентът на централата Борислав Михайлов, световните медии гръмнаха с тази новина. Нямаше кътче в Европа, в което да не е отразено назначението на Балъков на поста. 

От това се интересуваха дори и извън Стария континент - в арабския свят, по Индонезия, Малайзия и други екзотични кътчета от Азия, та дори и във влюбената до полуда във футбола Южна Америка. Медийният резонанс беше огромен за назначението на Бала, а родният футбол влезе в световните новинарски емисии и с нещо различно от скандали. 

Дебютът на легендарния бивш плеймейкър ще бъде на 7 юни с тежък мач срещу Чехия, а после предстои и не по-малко сериозна битка с Косово, който вече веднъж затрудни максимално националите и за малко дори да ги победи.