Селекционерът на Франция Дидие Дешан даде своята пресконференция в София преди съботната квалификация на „петлите” срещу България.

Той сподели очакванията си за двубоя, който според него няма да има общо с двубоя с Люксембург, завършил изненадващо 0:0.

"Няма нищо особено, знаем, че е важен мач, но няма нищо по-специално в подхода ни към него. Всеки футболист се чувства по-добре, когато има емоция, адреналин”, започна Дешан.

Хубчев: Не ме интересува кой е капитан

„Има много системи, не само една, с която можем да противодействаме. Нямам предвид съперника за една или друга тактическа схема, а тази, която би била най-подходяща за моя отбор.”

„Не мисля за себе си, мисля за това как да подготвим нашия отбор по най-добрия начин. Мисля как да подготвим добре отбора, не съм се притеснявал какво пише в медиите. Всичко е наред, каквото и да пишат и за мен и както и да се отнасят с моята персона.”

„По-лошо би било, ако се чувства страх, по-добре е момчетата да имат самочувствие, така биха се справили по-добре и в мача утре.”

На въпрос кой би предпочел между Мбапе и Гризман, Дешан отговори дипломатично: „Не знам какво да ви отговоря, бих сложил и двамата.”

А каква е ситуацията на Оливие Жиру? „Няма да отговоря дали ще започне. Идва тук с усмивка, готви се като всички останали. В понеделник тренираше малко повече и е готов да даде най-доброто от себе си.”

Дешан бе попитан и дали фактът, че стадионът в София има лекоатлетическа писта може да изиграе някаква роля: „Дали има писта или не, теренът е правоъгълен и е еднакъв за всички. Едва ли България е променил много физиономията си от последния мач с Швеция.”

„Мбапе е част от групата, има своите качества, показва ги в клубния си отбор и тук. От всичко по малко ще бъде необходимо, може да се играе повече по фланговете, може и не, въпросът е да бъдем ефективни на терена.”

„Няма да прилича на мача с Люксембург, но като се има предвид опасностите, които създадохме, трябва да подобрим ефективността.”

„Теренът е зелен. В добро състояние, малко е сух, но утре се очаква дъжд, така че за мен теренът е добър”, допълни Дешан.

Георги Костадинов: У нас няма притеснение от Франция