Димитър Бербатов заяви, че Англия е фаворит за спечелване на нашата група по пътя към Европейското първенство, но въпреки това се надява да вземем нещо от мачовете с "трите лъва". Бербатов изнесе открита лекция в НСА. 

"Много треньори се сменят, не мога да си позволя да коментирам подобни неща, хората, които ръководят футбола вземат решенията. Мненията, които съм чувал за тях е, че и Хубчев и Балъков се справят добре в работата си, аз не съм треньор не мога да дам оценка. Треньорът трябва да е най-вече психолог и трябва да успееш да говориш с всеки един от тях", коментира Бербатов.

"Трябва да бъдеш много силен психически и доста добре балансиран, ако се случи някога в бъдещето всички ще резберем за него", добави той по повод евентуална треньорска кариера.

"Доста неща уж нямаше как да се случат във футбола, но станаха. Видяхте Ливърпул какво направи в реванша с Барселона. Тотнъм срещу Аякс - също. След двата гола пасив, по едно време спрях да гледам мача, но се стигна до обрат. Не трябва да се отчайваме преди нещо да е започнало. Отборът на Англия е фаворит в нашата група, но тайничко се надявам, а и не само аз, да измъкнем нещо от тези мачове. Както и от останалите, разбира се. Надявам се, да се класираме”, заяви Бербатов.

Красимир Балъков е новият национален селекционер

"За английският футбол е гомяло реноме, голям успех. Трудно ще дам отговора. Може би, че едни от най-добрите футболисти и треньор са там, факт е че, четири английски отбора играят два финала, футболът винаги се сменя. Това сега се е случило, догодина ако се случи, това ще е прецедент, но ще е трудна работа да се получи. Стискам палци за Спърс във финала, все пак съм играл там, за другия нямам предпочитания", добави Бербатов, отговаряйки на въпрос за кой отбор е във финалите на Шампионска лига и Лига Европа.