„Нашата позиция, която смятам да защитавам на тази среща е, до края на годината да определим формата, за който ще кандидатстваме – дали Световно или Европейско първенство.“ Това заяви днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Той подчерта, че въпросната среща с останалите балкански страни ще се проведе в Букурещ през октомври.

„Изискванията са много различни, най-малкото, което е за размера на стадиона – за Европейско първенство се изисква 30-хиляден капацитет на стадионите, да изградим 3-4 такива стадиони. За Световното вече са по-големи – 40 000 и нагоре. Проблемът не е в самото построяване, а в експлоатирането им след това. И то не Националният стадион – проблем ще има с построяването на такива стадиони извън София, за това и виждам като по-вероятна и постижима да бъде одобрена кандидатурата ни за Европейско първенство“, започна Кралев.

„Виждам скептицизма в медиите относно тази кандидатура, смятам, че е напълно възможно четири балкански държави с добра инфраструктура, имаме летища, хотели. България е в добро положение от гледна точка по отношение на тези неща – магистрали, летища, хотели, но със стадионите сме най-зле от страните-партньори – едно е да строиш стадиони с капацитет 30 000, съвсем друго с 40 000“, завърши министърът на младежта и спорта. /БГНЕС