Продължава отзвукът от засегнатите лица по върховете на БФС след скандалното интервю на вече бившия селекционер на България Любо Пенев в неделя. Сега отговорът на нападките му дойде от първия вицепрезидент на родния футбол Йордан Лечков. 

Той беше атакуван от бившия си съотборник в националния отбор, че е поискал отстраняването му и сега говори за причините за освобождаването на селекционера. 

"Не искам да навлизам в лични нападки. Много помия се е изляла по мен, откакто се върнах в България, но и това ще преглътна. Един приятел каза - Л**ната на гаргите няма да оцапат морето." 

"Продължавам да уважавам като фигура Любо Пенев. Но думите му са като на един неуравновесен човек. Това е един сребролюбец и който каквото иска да говори, става въпрос за пари. Затова искам да говорим за резултатите, а не за друго. Но мен най-малкото могат да ме упрекват, че съм двуличник."

"От една година насам, от мачовете с Италия, Чехия ние не играем добре. И проблемът не е, че той отиде в Ботев, проблемът беше, че той си тръгна от Ботев. Ние във всичките тези години сме се старали да даваме път на колегите, които са избрали треньорската професия." 

"И Ицо Стоичков си тръгна, но никога не е плюл. Когато нямаш резултати, не изпадай в дребнотемие. Кажете ми от една година след мача с Италия дали имаме някакъв резултат, хубава игра, имаме ли публика. Доволни ли са хората?" 

"В Гърция, в Европа уволняват хората, ама има ли такива отзиви, такива неща? В близките седмици ще научите много неща, на които само с "да" да отговарям и вие да ми задавате въпросите, ще разберете за много неща", сподели Лечков пред ТВ7.

Според него, на националния отбор са осигурени абсолютно всички условия за нормално представяне, но в същото време резултатите не са били налице и даде пример със Западна Европа как стоят нещата при освобождаване на треньори. 

"Той имаше пълна свобода, такова охолство не е имало в националния отбор, при положение, че не се класираме на голям форум. Отговорността я носи треньорското ръководство, което получава пари. Аз, за разлика от тях, не съм платен. От днес нататък започвам да си губя уважението към него." 

"В западния свят е нормално това. Ако в Германия уволнят Льов дали ще е така. Ние тук от кого да търсим отговорност? Пълна свобода за избор на играчи, хотели, самолети, условия и тогава от кого да търсим отговорност? От Боби Михайлов? От мен ли?"

"Ние сме един колективен орган, не го разбирам това нещо. Работил съм в западния свят и трябва да се научим да носим отговорност, която е платена. Много неща ще се научат, защото тези хора са приватизирали националния отбор за лични цели. Аз само го казвам, но вие занапред ще го научите", сподели още Лечков.