На излизане след Изпълкома, един от членовете му - Йордан Лечков, потвърди, че новият национален селекционер е Лотар Матеус, въпреки че желанието на Лечков е било друго.

„Аз бях за Любослав Пенев, заедно с президента на Локомотив София Николай Гигов, който също беше за български треньор. Нека обаче видим сега с чужденец”, каза Йордан Лечков.

Президентът на Сливен зададе въпрос на журналистите, който беше: „Защо си мислите, че не искаме да побеждаваме? Строим бази и всячески се опитваме да оправим българския футбол. Не мислете, че на нас не ни се иска да печелим.”

На въпрос относно това дали Бербатов ще се върне в националния отбор, Лечков заяви, че доколкото е запознат, нападателят на Манчестър Юнайтед е твърд в решението си и оттук нататък само треньорът Лотар Матеус може да решава дали да се опитва да го върне в състава.

„Критикувах Бербатов, защото знаех, че така мога да го мотивирам да покаже максимума от възможностите си и на 100% се израдвах на представянето му срещу Ливърпул, но пак ще повторя, че оттук нататък думата има само Лотар Матеус, дали ще връща Бербатов в националния отбор.”

На въпрос защо точно Матеус е избран, Лечков отговори уклончиво с въпрос - „А вие кой искате? В България 8 милиона разбираме от футбол и политика. Толкова са ни финансовите възможности.”