Самоопределилият се за най-добрия хърватски ляв бек Тончи Кукоч отново реши да се прави на медийна звезда в родината си. Този път футболистът на ЦСКА го стори на гърба на националния отбор на България. 

Дошлият от Бреша на "Армията" защитник обяви, че "трикольорите" ще играят за уникална премия в предстоящия мач с Хърватия от евроквалификациите. По думите на Кукоч, "лъвовете" излизат за премия от 20 хил. евро на човек в този двубой. 

Хърватинът твърди, че това му е било съобщено от съотборника му Апостол Попов, който е част от избраниците на Любо Пенев за битките с "шахматистите" и Норвегия. Припомняме обаче, че досега нито от отбора, нито от БФС са коментирали въпроса с евентуални премии, а е практиката е да има такива при класиране за даден форум, а не за отделен мач. 

"България е настръхнала срещу Хърватия и иска победата. Те са надъхани от успеха си в първия мач и ще играят за огромни премии. Съотборникът ми в ЦСКА Апостол Попов ми каза, че ще им дадат по 20 хил. евро на човек за победа."

"Той ми каза, че е щастлив, защото не съм извикан в националния отбор на родината си, защото редовно го надигравам на тренировки. Да знаете, че стадионът им ще е пълен до последното място и мачът ще е тежък, но аз вярвам в победата на Хърватия", заяви Кукоч пред изданието в родината си "24 сата". 

Левият бек не пропусна да пофлиртува и с агитката на "червените", която му отвръща с признателност за представянето и безкомпромисния му стил. Той твърди, че феновете на тима са най-великите. 

"Тези хора са луди, най-лудите, които познавам. Торсидата преследва отбора навсякъде, отиват с хиляди и на гостувания. Имам страхотна връзка с тях и усещам подкрепата им от първия ден, в който дойдох в България", сподели още Кукоч в изказването си.