Националният селекционер на Черна гора Златко Кранчар обяви стартовия си състав за мача с България на официалната си пресконференция днес. Решителната евроквалификация е утре от 21.30 часа на стадион „Градски” в Подгорица.

Хърватският специалист е решил да остави на резервната скамейка младата на звезда на Фиорентина Стеван Йоветич. Дългокосият бързак се лекува девет месеца от тежка контузия и още не е 100 % готов за игра. Логично атаката на „соколите” ще се води от мегазвездата на Рома Мирко Вучинич. В стартовите 11 е и Елсад Зверотич, който вкара победния гол за Черна гора в първия мач между двата тима на стадион „Васил Левски” в София.

Очаква се Кранчар да заложи на система 3-5-2. На вратата ще стартира Младен Божович, а пред него в защита ще действат Саво Павичевич, Марко Баша и Стефан Савич. Петимата халфове на Кранчар ще са Лука Пейович, Елсад Зверотич, Никола Дринчич, Милорад Пекович и Владимир Божович. В нападение на звездата на тима Мирко Вучинич ще партнира съотборникът на Георги Пеев и Захари Сираков в руския Амкар Радомир Джалович.

Съставът на Черна гора за мача с България:

Младен Божович – Саво Павичевич, Стефан Савич, Марко Баша – Лука Пейович, Елсад Зверотич, Никола Дринчич, Милорад Пекович, Владимир Божович – Радомир Джалович, Мирко Вучинич