Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар похвали Лотар Матеус по време на официалната пресконференция преди мача. „Не подценяваме България. Лотар Матеус го познавам много добре. Той е добър боец със силен характер. Със сигурност желае силно да ни изненада. В момента вратата за България е съвсем леко открехната, но той може да я отвори. В националния тим на България има 4-5 нови играчи, което означава, че Матеус не само е подмладил отбора, но го е и подсилил”, каза Кранчар. Той допълни, че Лотар Матеус е подбрал футболисти, които отговарят на неговите виждания за играта. „Ивелин Попов и Спас Делев са яки биткаджий. Опитните Стилян и Мартин Петрови. Трябва да им затворим пространствата и да не се разиграват много”, допълни още Златко Кранчар.

Националният селекционер на Черна гора заяви още, че се надява на добър и позитивен резултат. „Утрешният мач може да ни отвори пътя към баража. Победата може да ни отвори пътя и към първото място, а не само към баража. Нашите момчета показаха, че имат характер и качества, от което съм доволен. Утре ще дадат всичко от себе си, ще се издигнат и ще направят всичко, за да сме доволни не само от играта, но и от резултата. Публиката ще бъде нашият 12-ти играч. Очаквам истинска футболна атмосфера. Искам да играем дисциплинирано в защита. Играта ни постепенно да минава в атака. Там ще разчитаме на Вученич и Джалович да реализират”, заяви Кранчар.

Специалистът допълни още, че ще му липсват контузените Джудович, Бошкович, Йованович и наказания Вукчевич, а Йоветич ще е резерва.