Японските медии са във възторг след победата на националния отбор на страната над България в полуфиналния сблъсък на Кирин Къп. Домакините от Страната на изгряващото слънце съсипаха със 7:2 водения от Ивайло Петев тим и се класираха на финала.

Това беше една от най-позорните страници за българския футбол, а наред с възторга, азиатците се питаха и дали тази победа може да се смята за особено значима, с оглед на съперника срещу тях. 

"България определено не е сред най-удобните ни опоненти в историята, ако гледаме само статистиката. И все пак, победата е голяма, но нека да погледнем срещу какъв съперник се изправихме."

"Да, това е почти същият състав, който победи Португалия. Въпросът е дали толкова си могат, или просто им е повлияла умората от края на сезона и огромната часова разлика с Далечния Изток", анализира изданието qoly.jp. 

Доста по-критичен беше коментаторът на двубоя по японската телевизия, който после сподели впечатленията си пред местните медии и от думите му става ясно, че е неприятно изненадан от българите.

"Какво да кажа за такъв съперник? Средна работа. На терена изглеждаше, че тези хора нямат никаква връзка помежду си и не се познават. Може би въобще не са се подготвили за този мач, не знам. Даваха твърде много пространство на нашите нападатели и те се възползваха", споделя коментаторът. 

На националния отбор на България му остава още един мач в Япония. Той ще е на 7 юни срещу Дания в битка за третото място на турнира Кирин Къп. От септември пък започват световните квалификации, в които съперници са ни тимовете на Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург.