Холандската легенда Рууд Гулит, който взе участие в откриването на Обиколката на трофея в Шампионската лига в Белград, се изказа много ласкаво за българския футболист Благой Георгиев.

Гулит бе треньор на отказалия се от националния отбор футболист в Терек Грозни и очевидно пази отлични спомени от него. На въпрос на Гонг, какво е мнението му за Благо, легендата на Милан сподели развълнувано:

„Оо, Благоо! Мисля, че с Благо имахме страхотни моменти заедно, защото аз изисквах от него повече, отколкото всеки друг, защото е национален играч”, обясни Гулит, който разказа любопитна случка.

„Заведох го в моята стая и му показах мача България – Швейцария и го гледах с него. След 20 минути той бе тих, защото знаеше какво става. Казах му: ‘Ти играеш така и с нас, а мисля, че си страхотен играч. Затова мисля, че можеш да се справиш много по-добре, но трябва да го направиш’. Затова го сложих на резервната скамейка и той ме мразеше. След няколко седмици пак поговорих с него, казах му, че се справя много добре на тренировки, че работи здраво, това в Благо, който искам да виждам. След това отново му дадох шанс, вкара гол от пряк свободен удар и се хвърли върху мен, той ми благодари, че се държах така с него - не защото го мразех, а защото мисля, че е много, много добър играч и не искам да пилее таланта си. Сега си спомням за Благо с усмивка, той е много добро момче, чудесен човек. Иска ми се да го видя отново в Шампионската лига.”

Гулит не знаеше, че Георгиев се е отказал от националния отбор, а на тази новина реагира така: „Надявам се Благо да се върне, той обича футбола, той е много емоционален, надявам се, че при новия треньор ще промени мнението си и ще се върне в националния отбор. В онзи мач с Анжи той бе най-добрият и бях много горд с него.”