Бившата футболна звезда Рууд Гулит взе отношение относно развитието на българския футбол. Холандската легенда, който бе специален гост в церемонията по закриването на третата обиколка на Купата от Шампионската лига в Белград посъветва, в България да започнат да обръщат повече внимание на децата и юношеския футбол, за да може след време страната ни да има някакви успехи.

„Талантът не се купува с пари. Те нямат нищо общо. Трябва да започнете още от началото, от основите. Националният отбор не е клуб, там не можеш да си купиш никой. Започнете да работите с младите, за да имате успехи”, коментира Гулит.

Относно овакантения треньорски пост в българския национален тим Гулит бе лаконичен: „Никой не ме е търсил, за да ми предлага. В момента можем само да спекулираме. Надявам се в най-скоро време българският футбол да се възроди.”

Бившият холандски нападател прогнозира също и победителят в тазгодишното издание на Шампионската лига. Според Гулит тима на Барселона все още няма конкурент в момента.

„Барса играе перфектен футбол, като на Playstation. Техничен и бърз футбол. Ако има някой, който може да ги спре по пътя към трофея, то това е Реал Мадрид. В последния мач бяха много близо. Манчестър Юнайтед също се доближава до Барселона. Челси се намира в труден период. Мат нужда от много нови попълнения, по-млади. Така че Реал Мадрид и Юнайтед са отборите, които могат да спрат Барселона в този момент.”